Президентът на БФС Борислав Михайлов за пореден път заяви, че ЦСКА може и да не започне пролетния дял на първенството, ако не оправи дълговете си към част от клубовете в “А” група. Както е известно, “червените” дължат пари на 6-7 клуба, а от БФС дадоха срок заемите да бъдат изчистени или предоговорени до 14 февруари.

“Съществува реален шанс ЦСКА да не почне първенството. И шефовете на клуба не трябва да се сърдят на никого, най-малко на нас. Ние сме правили компромиси - и за ЦСКА, и за други отбори. Ако трябваше да спазваме лицензионните разпоредби, доста отбори трябваше да не започнат първенството. Нашето предупреждение към ЦСКА е заради задължения към други клубове, не към БФС или към играчи. Защото тези дългове спират работата на другите клубове. Просто сега ударихме камбаната навреме, за да не дойде май месец и те да няма на кого да се оплачат. Така че от ЦСКА трябва да си изчистят тези задължения или поне да ги предоговорят”, заяви Боби Михайлов в интервю за столичен всекидневник.

“Работи се на всички нива в националните отбори, но за съжаление в последните години нямаме резултати. С изключение на едно класиране на финали на европейско първенство при юношите. Правим някои промени в структурите заедно с новия треньор на мъжкия отбор Лотар Матеус, най-вече в детско-юношеския футбол. Привличането на германския треньор го отчитам като успех. Ние не сме богата федерация, но успяхме да се договорим на условия, добри и за нас, и за него. Надявам се дори да не успее да класира отбора за европейското, да промени доста неща като манталитет у играчите. Ще се радваме той да остане и за следващите две години от договора си, за да може да се борим за по-реалната цел - класиране на световно първенство”, коментира още президентът на БФС.

На въпрос “Защо не сменихте треньора на националния отбор още след 1:4 в Кипър преди година? Не загубихме ли ценно време?”, Боби отговаря: “Не смятам. И сега продължавам да мисля, че Мъри е най-добрият български треньор. Той пое отбора вече в хода на квалификациите, водеше и Литекс. В крайна сметка не издържа на напрежението, което беше огромно. Дойдоха и загубите в първите два мача, което наложи и смяната му. Радвам се, че за толкова кратко време намерих подходящ треньор и най-важното - можем да му плащаме.”

Босът на футбола ни коментира и смяната на фирмата, която ще доставя спортната екипировка на националните отбори. “Аз разговарях с всички, те до един харесват националния ни отбор, наясно са, че притежаваме и добри индивидуални играчи, но признават, че просто няма пазар. Ние с "Пума" сме повече от 15 години, я сме продали 1000 фланелки, я не. Когато пък преди това бяхме с "Адидас", Мишо Касабов беше представител и продаде 26 фланелки. Освен това "Капа" също е голяма фирма, с нея играят и Рома, и Вердер, да не ги изреждам всички. Екипите им са много красиви, даже и Бербатов го отбеляза на награждаването за "Футболист на годината": Най-после сменихте екипа. Аз му отговорих, че новата ще му стои добре, защото е вталена, така че да се връща.”/БЛИЦ