Президентът на БФС Борислав Михайлов смята, че България има добри шансове да получи домакинството на европейското първенство по футбол за младежи през 2013 година. Това той заяви пред журналисти в Благоевград, където се срещна с президентите на клубовете от Югозападната "В" група. БЛИЦ първи ви информира, че Мишел Платини ще ни удари сериозно рамо и почти е сигурно, че именно у нас ще се проведе Евро 2013.

"Нашите шансове са добри. Още повече, че някои от другите държави вече са организирали подобни първенства и се надяваме, че този път ще погледнат по-благосклонно на нас", смята Борислав Михайлов.

"Така или иначе ние трябва да предоставим нужните условия. Мисля, че хората, които идваха от УЕФА, са доволни от това, което видяха. Аз също смятам така, все пак 2013-а е след 3 години. Както се шегувахме за магистралите, така и те ще бъдат готови тогава. Имаме международни летища, имаме хубави хотели, имаме поне четири стадиона и тренировъчни бази, които отговарят на изискванията. И ако спечелим, ще бъде голям успех", добави Михайлов.

А дали с тази кандидатура на България е свързана предстоящата визита на президента на УЕФА Мишел Платини в нашата страна, Михайлов отговори, че това е нормална, официална визита на ръководителя на европейския футбол. "Кандидатите за домакинство на предстоящия европейски шампионат по футбол за младежи са пет държави", каза шефът на БФС.

"Платини не може еднолично да преценява коя страна е достойна да бъде домакин. Имаше инспекции в нашата държава, както и в другите четири. Има Изпълком на УЕФА, който ще реши и това ще бъде догодина. Неговата визита е официална, нормална визита. През март месец той също има избори за нов мандат като президент на УЕФА, така че това е нормална, официална визита", добави Михайлов.

На въпрос, свързан с появилата се информация, че в БФС има сигнали от УЕФА за уговорени мачове, Борислав Михайлов отговори: "Има сигнали и ние сме включени в тази система на УЕФА за мониторинг на евентуално уговорени мачове. В неделя ще говорим и за това с Платини. Но така или иначе това са само сигнали. Имаме писма и сме дали всички тези сигнали на прокуратурата. Тя е органът, който може да разследва." /БЛИЦ