Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви категорично, че няма никакъв начин първенството да бъде спряно дори временно. За тази идея са застъпиха вицепрезидентът Йордан Лечков и хора от Черноморец. Причината е последните скандали, които станаха в Мездра. Фенове на ЦСКА нахлуха на терена и прекратиха двубоя с Локомотив.

“Докато аз съм президент, футболът в България няма да спре. Казвам го категорично. Не може да спрем и да чакаме някой да ни оправи стадионите. Този процес трябва да върви едновременно”, каза Боби на заминаване за Израел, където утре предстои да бъде изготвена програмата на националите в квалификационната група за европейското първенство през 2012 година.

В Израел УЕФА ще има заседание, на което ще стане ясно как ще играят Англия, Швейцария, Уелс, България и Черна гора в квалификационната група. Преди няколко дни представители на въпросните страни не се разбраха и утре предстои тегленето на служебен жребий.

Михайлов коментира и решенията на комисиите към БФС в последните няколко дни относно наказанията на ЦСКА за вандалските прояви на феновете.

“Аз съм доволен от тяхната работа и им благодаря, защото действаха безупречно и бързо. В БФС има 18 комисии и те решават, аз няма какво да коментирам. В ЦСКА първо да си оправят нещата, а после да говорят. Ако се е помагало на някого в последните години, е било най-много на ЦСКА. Ако не бяхме ние, преди две години трябваше да играят в "Б" група, след като им отнехме лиценза за УЕФА. Самите собственици на клуба признаха преди няколко дни, че отново ще имат проблеми с лиценза. Само да припомня, че според Столична община има два стадиона, които са най-опасни за футбол – “Българска армия” и в “Надежда”. Така че стадионът в Мездра за тази община, за това население е един нормален стадион”, допълни президентът на футболната ни централа./БЛИЦ