Президентът на БФС Борислав Михайлов за пореден път подкрепи бившия национален селекционер Лотар Матеус, който беше уволнен, а на негово място вече е Любослав Пенев.

“Аз съм убеден, че не назначението му не беше грешка, не съм го избрал сам, въпреки че аз го предложих на колегите си от Изпълкома. Съжалявам, че той не остана, наистина намерението ми беше да продължи още 2 години. Лошите резултати и четирите поредни загуби обаче си казаха думата. Атмосферата в отбора се влоши, мнението, че подхожда леко също оказа влияние. Ние си идваме от даден мач и аз, който съм президент и трябва само да осигурявам единствено условията на отбора, обяснявам за играта на отбора. А треньорът заминава някъде си. Това е един опит, който не ни струваше чак толкова евтино, но не и толкова скъпо. Но нали искахме да видим как е с чужденец.

Матеус имаше поглед, пътуваше много, не толкова много у нас, но в чужбина. Имаше български помощници, по негово време са минали 45 играчи, при Любо Пенев няма да има такова текучество. Не беше задължително Матеус да остане да живее тук. Жените са пречка. Ако нещо сме успели, то е, че не го оженихме за българка. И аз имам основна роля. Той беше с последната си любов, сериозно момиче, още е с нея”, коментира Михайлов в интервю за БиТиВи Екшън.

“Любо е много организиран човек, знае какво търси и може да мотивира хората. Самият той с начина на поведение и работа сплотява хората и се надявам с това да вдигне мотивацията на отбора. Въпреки че е срамно да говорим за мотивация, когато играеш за държавата си”, допълни още босът на родния ни футбол.

“Много неприятно се получи в ЦСКА, защото това е скандал. А във футбола има най-малко заловени с допинг. Абсолютно несериозно и се надявам да не е нарочно. Най-лесно е да се накаже докторът, момчетата също ще бъдат наказани, дано не е тежко. Несериозно е като отношение”, коментира Боби скандалът в Борисовата градина.