Позабравената тема с регистрацията на ръководството на БФС отново стана актуална. Мандатът на стария Изпълком изтича на 21 октомври, а новият все още не е получил съдебна регистрация. На практика на власт продължава да бъде стария Изпълком, част от който бяха Стефан Орманджиев, Николай Цветин, Христо Порточанов и др.

“Ние още сме на власт. Четиригодишният мандат на нашия Изпълком изтича на 21 октомври. Задавете ли си въпроса защо новия Изпълком все още не е регистриран. На практика след тази дата ние преставаме да управляваме, а новите нямат регистрация и се получава един вакуум. Не знам какво ще правят, ако не получат регистрация”, заяви бившият член на Изпълкома Христо Порточанов пред БЛИЦ.

“Точно след 11 дни ние все едно преставаме да управляваме. Трябва да бъде назначен нов Изпълком, на който да се насрочи дата вече за редовен Конгрес, на който да има нови избори. На тях обаче се съмнявам отново да изберат Боби Михайлов”, продължи Порточанов.

“Питам се, защо нито един клуб не съди БФС за пропуснати ползи. Ако футболната ни централа не получи регистрация, министерството на спорта трябва да му отнеме лиценза и ще стане страшно”, завърши Порточанов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ