Президентът на Българския футболен съюз и председател на комисията по футзал на УЕФА Борислав Михайлов откри квалификационния турнир за Европейското първенство по футзал в Двореца на културата и спорта във Варна. Сред официалните гости на откриването бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков и председателят на Зоналния съвет на БФС Варна Георги Мирчев.

Кметът на Варна Иван Портних, който също присъства на церемонията получи специална награда от президента на БФС по повод отличното сътрудничество и развитието на футбола в региона. Варна е един от градовете, избрани да домакинстват европейските финали на УЕФА за девойки до 17 години през 2019 година в България, а също така е и Европейска столица на младежта 2017.

След откриването се състоя и първия мач на България, в който националите отстъпиха на Албания с 1:7.

Селманай реализира хеттрик за гостите, Брахими реализира два гола, а Мулай и Шкодра добавиха по едно попадение. За България Стойков бе точен в 28-та минута.

В другата среща от групата, която се игра по-рано през вчерашния ден, Англия се наложи над Малта с 6:1.

Днес ще се изиграят вторите двубои от групата, които ще бъдат излъчени на живо в официалния канал на Българския футболен съюз в YouTube - BFU TV.

25.01.2017  Албания  - Англия (17:30 ч.) http://https://www.youtube.com/watch?v=Q1kRb-Vew-M

25.01.2017  България - Малта (20:00 ч.) https://www.youtube.com/watch?v=LefK46AXjnQ