Президентът на БФС Борислав Михайлов потвърди новината, която БЛИЦ първи написа, че ЦСКА няма да може да картотекира новите попълнения заради задължения към Сливен.

“С днешното решение БФС спира картотекирането на нови футболисти в ПФК ЦСКА до погасяване на задълженията към компетентните органи. Беше даден срок на ЦСКА да погаси задълженията си до 1 юли, след което Изпълкомът можеше да се събере и да извади отбора от “А” група”, каза пресаташето на БФС Павел Колев.

“ЦСКА много добре знае колко пари дължи, няма как аз да го кажа. Никога не е ставало въпрос за отнемане на лиценза им. Когато един отбор дължи пари на друг отбор, може да бъде изваден от групата. В този случай обаче не се прибягва да това, става въпрос за картотекирането. ЦСКА продължава да купува играчи, а не плаща за старите. Трансферите не се спират, просто не могат да бъдат картотекирани. Лечков не взимаше отношение при решението, не е и гласувал, тъй като е страна по случая”, заяви Борислав Михайлов.

“Ние сме Изпълком, гледаме нещата между два клуба, а не за задълженията на Сливен и Лечков към други институции. Нито един друг клуб не е подал жалба или молба с претенция към ЦСКА, затова е разгледан само този казус”, допълни президентът на БФС./БЛИЦ