Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Президентът на БФС Борислав Михайлов е решил най-после да обяви смяната на Костадин Костадинов с Антон Генов, разбра БЛИЦ.

Настоящият съдийски шеф загуби доверието на почти всички в българския футбол заради постоянните скандали с подчинените му рефери, който оплескаха не един или два мача. Отдавна се коментира, че Генов ще смени Костадин Костадинов, но на този етап Борислав Михайлов не обявява промяната. Очаква се това да се случи на 21 май, когато ще има заседание на Изпълкома. На него шефът ще сподели пред членовете на Комитета, че от новия сезон поверява съдийството на бившия топрефер, който преди месеци сложи край на съдийската си кариера заради навършени 45 години, което е възрастта за "пенсиониране" при реферите.

Вече стана ясно, че най-важното решение, което ще бъде взето на Изпълкома, е намаляването на "А" група от 16 на 12 отбора. Промени ще има не само в съдийската, а и в почти всички комисии на БФС.

Самият Коце Костадинов явно също вече е осъзнал, че губи поста си, след като наскоро коментира евентуалната си смяна с  бившия топрефер - "Намираме се в края на първенството, нормално е да има напрежение, но нека всичко остане в границите на нормалното. Рано или късно и на Антон Генов ще му дойде времето."

БЛИЦ разбра още, че БФС ще търси човек, който да бъде назначен и на другия пост, заеман от Коце Костадинов - мениджър. Позицията е по изискването на Съдийската конвенция на УЕФА, на която България е член от няколко месеца. Мениджърът е свързващото звено между БФС и Съдийската комисия.