ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Президентът на БФС Борислав Михайлов официално обяви формата на "А" група. Новото първенство ще стартира на 20 юли с 14 клуба, което означава, че всички получават лицензи. Михайлов съобщи за промените на пресконференцията си след днешното заседание на Изпълкома.

"Идеята за по-ранен старт на първенството е на Наско Сираков, радвам се, че я осъществихме. Така ще могат да се играят повече мачове през лятото", каза Михайлов.

Новото първенство ще е от 38 кръга, като след изиграването на първите 26 (след разменени гостувания) отборите ще бъдат разделени на две и ще играят плейофи. Тимовете в горната част на таблицата ще се борят за титлата и разпределението на евроквотите, а в долната - кой да оцелее в елита. И догодина ще изпадат четири отбора, а на тяхно място ще влязат два. Това означава, че през сезон 2014/2015 в "А" група вече ще има 12 клуба.

"Първият полусезон ще приключи на 15 декември, а вторият ще стартира отново в последната седмица на февруари", сподели още Михайлов.

"Очаква се първенството да приключи на 15 май, но дано се класираме за Световното в Бразилия, че да завърши "А" група по-рано", добави президентът на БФС.

"Изпълнихме обещанията си за намаляване на групата. Абсолютно навреме обявяваме кога ще започне новия шампионат, въпреки че имаше неоснователни критики по този въпрос. Моята информация е, че Любимец ще играе мачовете си в Сливен. Те и Нефтохимик имат срок до 10 юни да кандидатстват за лиценз, но към момента няма изгледи да имат проблеми. Щом всички са получили лиценз, не е колегиално да коментирам кои отбори са имали проблем. Нямаше да допълваме групата с нови клубове, ако трите тима не бяха взели лиценз", допълни Михайлов.