Президентът на БФС Борислав Михайлов няма никакво намерение да напуска поста си и дори за миг не си е помислял да подаде оставка. Бившият селекционер на България Пламен Марков призова Боби да освободи ръководството на родния футбол от присъствието си, след като националите загубиха с 0:4 от Англия в първия си мач от квалификационния цикъл за Евро 2012. "Лъвовете" посрещат Черна гора тази вечер от 20,30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

“Да дам оставка ли? На кого да я дам? На Пламен Марков ли? Той какъв е? Какъв е изобщо, за да ми я иска? Пламен Марков каквото е могъл, е дал на българския футбол. Но това е в минало време. Да не забравяме, че и той има своя принос да сме на това положение", заяви Михайлов пред столичен всекидневник.

“Не може да разграничават отбора на този или отбора на онзи. Независимо кой е селекционер, това винаги си е един и същи отбор - отборът на България. Не виждам изобщо смисъл да се обяснявам на Пламен Марков за някакви оставки. Изобщо не ми минават на ум такива неща, предпочитам да се ангажирам с работа. Какво общо има президентът на БФС с конкретния резултат от даден мач. Работата на президента е да подсигури най-добрите условия на футболистите, за да имат заобикалящ ги комфорт и спокойствие. Работата на президента изобщо не е на терена. Аз смея да твърдя, че моята работа си я върша професионално", категоричен бе Михайлов./БЛИЦ