Президентът на БФС Борислав Михайлов за първи път сподели, че нямаме шансове за класиране на световното първенство в ЮАР.

"Ще ми се да се класираме през 2010 година, но има по-голяма вероятност да го направим през 2014-а, когато Бразилия е домакин", каза шефът на БФС в предаването "Нека говорят" с водещ Росен Петров по btv.

Михайлов за пореден път заяви, че имаме добър национален отбор, на който пожежлава да постигне успехите на четвъртите от САЩ`94.

"Моята фамилия е най-синята в България. Но аз още преди 5 години казах, че няма Левски и ЦСКА. За мен всички клубове са равни и еднакви. Мисля, че го показвам с работата си като президент на БФС. На последния Конгрес ме избраха над 400 души. Гласът на Левски е равен на този на Каспичан, например. Тази промяна я направи Ицо (б.р. - Христо Стоичков) преди няколко години на един Конгрес. Тогава той стана и попита защо Левски и ЦСКА да имат право на 5 гласа, а Марица на 3, а още по-малките отбори на 1, например? Пожела всички клубове да бъдат равни и добре стана, че оттогава всички имат право на еднакъв глас", продължи Борислав Михайлов.

"Най-тежкият период в кариерата ми бе през 1985 година, когато разформироваха Левски и ЦСКА. След този злополучен мач отидохме с Наско Сираков и съпругите си при Леля Ванга. Жената явно усети, че сме отвън, имаше голяма опашка, а тя излезе и се провикна - "Футболистите, ходете си, вие нямате проблеми". Ние не разбрахме какво означава това, за какви проблеми говореше. Една вечер аз отново се върнах при нея, влязох с 300 връзки. Тя си седеше в стаята и кълцаше зеле и ми вика - "Чадо, защо ти трябваше да гониш оня човек с черните дрехи (б.р. - съдията). Леля Ванга добави - "По Нова година ще ви оправят". На 30 декември с Наско празнувахме в ресторант, когато се обади баща ми и ми каза, че аз и той сме върнати във футбола. По-късно реабилитираха и останалите момчета, сред които и Христо Стоичков", сподели Михайлов.

"Най-трудно преживеният ми гол е този срещу Шотландия през 1987 година. Тогава ни вкараха три минути преди края и паднахме с 0:1. Скъса ми се сърцето, когато видях топката във вратата", припомни си още Михайлов.

Президентът на БФС не подмина и темата за сина си Николай Михайлов, който непрестанно е забъркван в любовни афери. "В момента Ники играе в Твенте. Собственост е на Ливърпул. Единственият му кусур са хубавите жени. Няма нищо лошо в това. Все пак не бива да става като Евгени Минчев, а пък и той е хубаво момче. Аз само мога да мечтая за заплатата, която Ники получава. Няма база за сравнение между онова време и сегашното. За трите купи през 1984 година с Левски взехме общо 300 лева премия. Те не стигаха и за едно море. По онова време беше изключено да си купиш апартамент или кола от заплата. Сега обаче някой от младите момчета явно се задоволяват с малко. И в Англия дават космически заплати, но защо никой не се е развалил от парите", завърши Михайлов.