Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че клубните босове трябва да спрат да оказват натиск върху съдиите.

“Няма едностранно съдийство в България. Реферите свирят на терена, а не ръководството на БФС или съдийската комисия. Реферите си понасят своята отговорност и затова взимат по 1000 лева на мач, което не са малко пари във време на криза. Това с подкрепянето на този или онзи е несериозно. Президентите на клубовете трябва да спрат да оказват натиск върху съдиите. Там е проблемът, не е нито при нас, нито при тях. Вие сте журналисти, вие кажете кой президент оказва натиск”, заяви Борислав Михайлов, който присъства на церемония по награждаване на млади таланти, организирана от Асоциацията на българските футболисти.

“За мен първенството е добро. Малки отбори все повече се опълчват на големите. Винаги има стълкновения, футболът е мъжка игра, но не може да се случват такива неща, като в Ловеч”, допълни Боби Михайлов.

“Относно исканията на Левски за чужди арбитри мога да кажа само, че за да има съдии от чужбина, трябва съгласие от два клуба. Да не говорим, че много от федерациите въобще не си пускат реферите, а и по принцип УЕФА не поощрява подобни действия”, каза още президентът на БФС.

“Националният отбор играе с настроение, предстоят тежки двубои, така че ще се борим до края. Никога няма угодия, ако бяхме сложили българин, защо е българин. Ако беше Матеус, защо е той. Името на помощника ще стане ясно преди мача със Сърбия. Още не сме разговаряли с Матеус на тази тема, но ще го сторим при първа възможност”, завърши босът на футболната ни централа./БЛИЦ