Президентът на БФС Борислав Михайлов откровено призна, че България е в най-лоша позиция по отношение на стадионите в сравнение със съседните държави, с които се кандидатираме заедно за домакинство на Евро 2028 и Мондиал 2030. Той говори на пресконференция в Националната футболна футболна база "Бояна". БФС днес е домакин на работна среща относно съвместната кандидатура на България, Сърбия, Гърция и Румъния за домакинство на Евро 2028 и Мондиал 2030. 

Участниците бяха спортният ни министър Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"За Евро 2020 кандидатствахме със София, но кандидатурата ни не беше приета. Сега промяната е в подкрепата на правителството. Мен най-много ме интересуват стадионите, защото нямаме нито един нормален стадион, дори и “Васил Левски”. Новите стадиони ще останат за нашите деца. Това е промяната", каза Михайлов. 

"Румъния е най-близо, имат чисто нов стадион в Букурещ и един в Крайова. Те са доста напред от нас. Сърбия имат много проекти, започват нов национален стадион, който има осигурено финансиране. Същото се отнася и за Гърция, ще реконструират олимпийския стадион, на ПАОК. В Крит също имат стадион. Ние сме най-зле, затова дано успеем да построим четири стадиона", добави президентът на БФС.