Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори след срещата между шефовете на трите ни големи клуба Лудогорец, ЦСКА и Левски с премиера Бойко Борисов. 

Босът на БФС обяви, че за пръв път от 15 години водещите ни отбори сядат на една маса и стискат ръцете.

"Големите клубове си стиснаха ръцете. Това е много рядко, за последно беше през 2003/2004 година. Това е много важно за спокойствието във футболната общественост. 

Комисията за защита на конкуренцията е проучила въпроса с ТВ правата и не намира конфликт на интереси. Процедурата е спазена и не е направена забележка", каза Михайлов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Основното е феърплея между големите клубове, а и не само. Всички имат вече хубави стадиони и всички зрители да могат да се насладят на хубави мачове.

Всички си обещаха, ако има такъв натиск върху съдиите, но досега няма доказан такъв. Видяхте какви хора имаше на тази среща - най-важните в държавата. Ако има такъв, те могат да вземат мерки. Или съдиите сами търсят този натиск. Аз също съм чувал такива неща. Но съм си дал телефона на всички и нито един съдия не ми се е обадил. Има компетентни органи, които да разследват, ако има такива сигнали.

Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания, като това с футболните хулигани", допълни Михайлов. 

"Поведението на агитките е огледално на отношението на собствениците на клубовете и футболистите. Трябва да има феърплей. Фокусът ни ще е върху това да няма натиск над футболисти и длъжностни лица, както и да няма купуване на мачове", каза от своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Срещата не беше проведена на база постъпил сигнал, а по-скоро с цел превенция на бъдещи неприятности, относно футбола. Повтарям - срещата касаеше феърплея в следващото първенство", добави министърът.