Президентът на БФС Борислав Михайлов разкри в интервю за в. "Тема Спорт", че Александър Станков и Илиан Илиев са фаворити за треньорския пост в младежкия национален отбор.

"Илиев е един от фаворитите. Сашо Станков е другото име. Разговорите ще продължат. През януари със сигурност този въпрос ще бъде решен и младежкия национален тим ще има нов наставник. Засега вариантите са Илиев или Станков", каза бившият вратар.

Михайлов признава, че ако Илиан Илиев приеме поста за селекционер на младежките национали няма да има проблем той да продължи работата си и в Берое. Тимът от Стара Загора заедно с Миньор (Перник) бяха определени от шефа на БФС като отбори на годината. Като отбори за пример той посочва Сливен и Черноморец. Той допълва, че според него Александър Костадинов и Николай Йорданов са рефери № 1 за 2009 г.

Боби Михайлов изрази мнение, че в момента българският футбол не е готов за намаляване на отборите в „А” група. Според него това се вижда от поведението на самите клубове.

„Ако станат по-малък брой отбори, стават и повече мачовете. А сега дори и с един-два междинни кръга на полусезон нашите футболисти казват, че са уморени, и започваме да ги пазим. Като играят в евротурнирите искат отлагане на мачовете, затова по никое време Левски и Литекс играха мач, който трябваше да се състои в началото на сезона. Така че затова още не сме готови. Това обаче не пречи да подложим на дискусия намаляването на „А” група на 10 отбора. Това се говори непрекъснато. Преди 3-4 години имаше гласуване в ПФЛ по този повод и резултатът бе 15:1 „против”.”/БЛИЦ