Президентът на БФС Борислав Михайлов ще има среща с шефове на няколко федерации, за да лобират за избирането му за член на Изпълкома на УЕФА. Това призна бившият ни национал на заминаване за Турция, където националите ще играят контрола с Естония на 9 февруари (сряда).

“Защо да не е хубава дума лобиране, в цял свят се лобира. Ще бъде тежко, много кандидати, все от големи държави, но ще се пробваме. 13 кандидати за седем места, от които четирима настоящи членове на Изпълкома ще участват в избора, но България има своето място и ще се опитаме да го постигнем. Мисля, че най-малкото ще гледат по-сериозно на нас, ако стане. Все пак говорим за участие в управителното тяло на целия европейски футбол”, заяви Боби Михайлов.

“Сега загубихме при избора за Евро 2013 при младежите, но ще опитаме отново. Целта ни е да вземем домакинството и това да доведе до подобряване на инфраструктурата и стадионите ни”, допълни шефът на БФС.

“Ще говорим с Лотар Матеус като се видим в Турция. За негов помощник най-близо до поста е Илия Груев. Все пак предстои да уточним някои неща по този въпрос", коментира още Михайлов.

“Надявам се, че ще имаме нов стадион. Вярно е, че сумата за изграждането е много голяма, но държавата е в състояние да я осигури. Не се притеснявам, че националният отбор може да играе извън България домакинските си мачове. Ще продължим да играем на "Васил Левски" засега, а като втори вариант имаме и стадиона в Бургас", завърши президентът на БФС./БЛИЦ