Дошло е време разделно за Борислав Михайлов. Или по-скоро настъпи време за разделяне. Президентът на БФС е бита карта, пътник е. Така изглежда, след като срещу него се изправи най-големият - Христо Стоичков. Камата е бесен, настървен, озлобен. Нали помните, такъв беше и на терена, изяждаше съперника с дрехите, докато не постигнеше целта си. Това е най-малкото, което може да изпитва в момента треньорът на Литекс заради лъжите на Борислав Михайлов. Думите на Ицо за мършите в управлението на БФС е най-малкото, което е на душата му. Има още много, но засега Стоичков все още мълчи. Ще го каже, когато двамата се изправят пред детектора на лъжата. Само че Боби бяга по тъча, не иска да излезе очи в очи срещу бившия си лидер в националния отбор. Защо, Боби, какви страхове имаш?

Бъдете сигурни, че Стоичков знае много неща, които може да каже пред широката общественост и на които Михайлов този път трябва да даде отговори. А не да се крие и вечно да се оправдава с решението на избраните от Изпълкома комисии. Точно това Боби прави в последните няколко години. “Аз съм невинен, има си комисии, те решават”. Така казваше президентът, когато стане напечено. Измива си ръцете с комисиите и ни лук ял, ни лук мирисал. Само че нали комисиите са избрани от Изпълкома, на който Боби лично е шеф, той е на върха на пирамидата. Досега Михайлов се държеше като големия бос, беше над всички и всичко. Как така само в България няма уредени мачове, няма скандали, корупция, “черно тото”, подкупване на съдии и т.н. На всичкото отгоре националният отбор на България беше замесен в един от най-шумните скандали с доказано уредена контрола. Да не говорим за нивото на футбола и докъде ни доведе управлението на Боби и сие. Къде беше Боби през всичкото това време. Някъде на дансинга покрай Преслава и джиткаше здраво кючека. А футболът - кучета го яли, нали шефът се намърда и в УЕФА. Само че откъде се пръкна лошият Христо Стоичков, та развали целия рахат. Да се чуди човек защо Камата не си стоя в топла Каталуня, а започна революция в родния футбол. Със сигурност легендарният българин има причини да скъса приятелството си с Борислав Михайлов.

Едва ли единствената причина е загрижеността на Стоичков за родния футбол и това да работи за каузата на народа. Той си знае най-добре, но със сигурност е добре, че най-после се появи човек, който да размърда загнилото и разложило се футболно управление на БФС. Тези хора 7 години се вживяха в ролята на недосегаеми, вършеха толкова безобразия и далавери, че и най-изпечените мафиоти биха им завидели. Има една наша приказка, че всеки майстор рано или късно си намира майстора. И най-добрият да е, ще се намери кой да го измайстори. Боби явно си мислеше, че дълго време ще си припява хита от началото на прехода “Майсторе, майсторе” и ще щрака с пръсти по софрите. Времето му свърши. Някогашният легендарен вратар сега бавно слиза от върха. Защото е ясно, че на Конгреса догодина Стоичков и магарето си да изведе, пак ще свали Борислав Михайлов от президентския стол. Причини за това, колкото искаш. Недоволството срещу кликата на сегашния президент е най-основната, никой не го иска, освен приближените апаратчици. Някои от тях бързо напускат кораба и Боби ще остане сам в потъващия сал.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ