Президентът на БФС Борислав Михайлов продължава да се надява, че България ще се класира на световното първенство в ЮАР.

"Не смятам, че окончателно сме загубили шансове за класиране. Групата ни е доста тежка и още нищо не е решено. С една идея бяхме по-добри от Ейре, но нямахме късмет и не успяхме да ги победим", заяви Михайлов в интервю за предаването "Спорт Мания" пред водещия Крум Савов.

"Гледаме мач за мач. Трябва да победим Черна гора, за да има смисъл да бием Италия. Не се знае. Може и равен мач после срещу италианците да ни дава шансове за второто място. Торино ми звучи добре. Преди беше "Парк Де Пренс", сега може да е Торино", надява се Борислав Михайлов.

"Мъри е абсолютно сигурен за поста си. Напоследък много модерна дума стана тази за конфликта на интереси. Какво като е треньор и на Литекс? Защо никой не обвини Роман Абрамович, че назначи Гуус Хидинк в Челси, въпреки че бе селекционер и на Русия. При тях не се говори за конфликт на интереси", продължи Михайлов.

"Нямаме много пари, за да си позволим голямо име за треньор. На ниво национални отбори няма по-евтин екип от нашия - Станимир Стоилов и Наско Сираков", каза още президентът на БФС.

"За съжаление не успяхме заедно с Христо Стоичков. Не бягам от отговорност. Ицо сам прецени да напусне. Може би не беше удачният момент, както за него, така и за националния отбор. След мача с Албания трябваше бързо да реагираме и да намерим треньор", коментира Михайлов.

Той информира, че Венци Стефанов му е предлагал руски специалист. "Венци много обича да говори, но в повечето случаи не казва всичко до края. Лично той ми е предлагал руснак с 50 000 евро месечна заплата. Май ставаше дума за Олег Романцев, който от 3 години е безработен. След напускането на Стоичков преговарях с много хора, имаше и големи имена като Свен Йоран Ериксон. Всичките обаче са готови да работят при нас срещу 700 000 до 1 милион евро на година, и то тези пари са само за тях. Отделно се плаща за помощниците им, които евентуално си водят. Ние такива пари нямаме. Вижте Ейре например, те дават много на Джовани Трапатони, докато ние сме скромни", каза още Михайлов, добавяйки, че е доволен от работата на Мъри до момента - "Балансът му е две равенства и една победа. С оглед на играта, всички хора, които разбират от футбол, виждат, че играем по-добре. Доволен съм, че има разбиране между треньорския щаб и футболистите." /БЛИЦ