Броят на отборите в “А” група ще бъде намален и повече няма да бъде 16. Това обями президентът на БФС Борислав Михайлов в интервю за в. “Меридиан Мач”. Очаква се промяната да бъде приета на следващото заседание на Изпълкома след две седмици.
 
“Радикални промени ще има, когато свърши сезона. Още от следващото първенство ще има промяна на бройката на отборите в “А” група. Така ще има възможност силните отбори да играят повече мачове един срещу друг и естествено, те ще бъдат на по-високо ниво. Ние направихме две групи с по 12 отбора, а видяхте, че едната вече е с 9 члена”, заяви босът на БФС.
 
“Изпълкомът е дал гръб на съдийската комисия и настоящият й състав е резултат на една дълга пресявка. Категоричен съм, че съдийството се е подобрило. Естествено, футболът е игра, в която единият отбор губи и затова някои от президентите продължават да търсят причината за неуспехите в реферите. Ние ще имаме изпълком след 2 седмици, на който ще обсъдим всички тези неща. Ще има промени в абсолютно всички комисии, в това число и съдийската”, допълни Михайлов.
 
“Няма фронт БФС-ЦСКА. Нещата, които са се случвали около ЦСКА, не са резултат на отношение на БФС към ЦСКА, а са резултат от смяната на ръководства и пропуски в клуба в условията за лицензиране. Вие виждате, че и в момента УЕФА наказа ЦСКА. Това не са случайни неща. Оказва се, че голяма част от проблемите идват от Черноморец, а каква в случая е вината на БФС?! Според мен може би някои решения на комисии са били в ущърб на ЦСКА, но никога не е имало настроение срещу ЦСКА.”
 
“Аз ЦСКА съм ги награждавал на “Армията” преди 3 години. Така че, ако пак станат шампион, ще бъдат наградени от мен. Стига да нямам ангажимент в качеството си на член на изпълкома на УЕФА. В такъв случай на награждаването ще бъде някои от вицепрезидентите ми”, заяви Борислав Михайлов.