Президентът на БФС Борислав Михайлов бе доволен и говори дълго на летище София. Шефът се върна от Париж, където вчера бе избран за член на Изпълкома на УЕФА. Боби бе във френската столица заедно с двама от вицепрезидентите си Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, както и със съпругата си Мария Петрова.

“Чувствам се добре, не беше никак леко, сами сте проследили нещата. Това е признание за мен и българския футбол. Надявам се вече да ни погледнат с добро око. По-лесно ще бъде да се лобира, да имаме повече хора в комисиите на УЕФА. Имахме разговори с представители на всички страни, изборът е таен, не може да знаеш кой ти е обещал и дали е гласувал за теб. Знам обаче, че са ме подкрепили големите страни, както и хората от бившия съветски блок и бивша Югославия”, заяви Боби Михайлов на Аерогарата днес.

“Имаше напрежение, нормално. Но аз съм изиграл и над 100 мача в националния отбор. Исках го за вас и за всички българи. Със сигурност това е признание. Не всеки ден имаме представител в УЕФА. Ще има плюсове, ще трябва да защитавам интересите на целия регион. През юни ще има Изпълком, тогава ще се види кой каква комисия ще оглави”, допълни президентът на футболната ни централа.

“Със сигурност избирането ми в Изпълкома е добър отговор. Критиката е добра, когато е градивна, но когато се заяждаш и мяташ помии по хората, не е добре”, завърши шефът на БФС./БЛИЦ