Изпълнителният директор на Черноморец Фреди Бобич сподели, че в българското съдийство се наблюдава тенденция, която води до ощетяване на определени клубове. Това според него е проличало и в последния мач на стадион "Лазур" по време на двубоя между Черноморец и Пирин, спечелен от "акулите" с 2:1.

Европейският шампион с Германия окачестви първия жълт картон на Нилтон Кардозо като незаслужен, а попадението на гостите падна след явна засада. В същото време Бобич не спести забележките си относно непрофесионални отсъждания в случаи, които ощетили и двата отбора.

Той смята, че за Черноморец днешното решение на Изпълкома на БФС, за това къде да се играе мача с Левски, няма да промени с нищо нагласата и мотивацията на футболистите. Той дори се пошегува, че и на Луната да се играе, мачът ще се състои и ще предложи емоции на зрителите, които са по трибуните.

Притеснителен за него обаче е фактът, че и тримата съдии за срещата с Левски са от столицата (б.р. - за главен рефер бе назначен Александър Костадинов), а в Европа не е прието да се назначават съдии от същия град, от който е и единият от отборите. По този начин вече е налице една неравнопоставеност, която в определен момент би могла да има негативни последици.

Бобич приветства решението на държавните органи в страната да извадят на светло всичко във футболните клубове като финансиране, плащане на данъци и неуредици, и по този начин да поставят началото в борбата с негативните явления, за които се пише и говори толкова много в последните няколко дни. Това се прави много отдавна в развитите европейски страни и този проблем не стои на дневен ред пред тях. Именно този модел на прозрачност трябва да се възприеме и приложи и в България, смята Бобич.

Запитан за амбициите на отбора, Бобич изтъкна, че програмата пред Черноморец е да се развива възходящо през годините, като целите са евроучастие, но към него ще се върви стъпка по стъпка. Очакванията му са свързани с период от 3 години и половина, в който отборът да се превърне във фактор в нашето първенство. /БЛИЦ