Етър победи с 3:1 като гост Бенковски (Бяла) в контролна среща. По традиция треньорският щаб на "виолетовите" организира през седмицата подобни проверки, в които пуска в игра резервите, юношите и новите състезатели. Дебют с екипа на Етър направиха Александър Младенов и Борислав Георгиев-Бобъра. И двамата започнаха титуляри и играха на ниво. За сефте с екипа на "виолетовите" се появи и белгиецът Грийн, който ще бъде тестван от треньора Георги Тодоров.

Мачът започна равностойно, макар че "виолетовите" надделяваха в борбата за първа топка. Първата опасност бе за домакините, за които в 11-ата минута Илия Ковачганев проби и центрира остро, но не се намери кой да засече топката.

После дойдоха и положенията за Етър. В 18-ата минута Сашо Младенов стреля опасно от воле, но топката мина над гредата. Пет минути по-късно след грешка на Лазаров отново по-големият син на Стойчо Младенов взе топката и стреля, но вратарят Върбанов спаси с плонж. Така се стигна до 26-ата минута, когато Явор Генчев получи отличен пас, финтира Ковачганев и вкара топката в мрежата за 0:1.

Интересното е, че срещата бе ръководена от представителя на собствениците Ендер Дурмушев, който е бивш професионален съдия със 7 години мачове в турската Суперлига. Ендер показа до почивката жълти картони на Светослав Караиванов и Милчо Макенджиев.

Етър започна в състав: В. Димитров, Караиванов, Макенджиев, Сечков, М. Иванов, Б. Георгиев, В. Илиев, Мишел де Керкандер, Генчев, Николаев, Ал. Младенов.

След почивката влезе още един напълно нов играч. Това е белгиецът Грийн, който пристигна в Етър непосредствено преди срещата, пише sport-vt. Влязоха още Джунейт Мехмед, Христо Пенев, Ивайло Петров и холандецът Емрах Атеш.

В 56-ата минута Ковачганев бе съборен в пеналта и сам превърна отсъдената дузпа в 1:1. Етър реши мача в рамките на три минути - в 65-ата Караиванов с плътен удар направи 1:2, а в 68-ата Христо Пенев със самостоятелен пробив оформи крайното 1:3.