„Върнах се от Иран, където коронавирусът доста бушуваше, но сега ситуацията е овладяна и случаите на заразени намаляват. Върнах се, но останах крайно разочарован от националния селекционер Георги Дерменджиев“, коментира пред БЛИЦ Николай Бодуров.

Сърцатият защитник премина в иранския Естеглал в началото на февруари, но местното първенство беше прекъснато заради опасния вирус.

„Първоначално решиха да няма мачове до 5 април, но сега увеличиха забраната до 20 април. Да, има вече по-малко болни, но местното правителство твърдо е решило да има извънредно положение, докато това чудо не отшуми напълно. Или поне не намалее драстично.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Аз се прибрах в събота. Веднага отидох в София, за да ми направят кръвни изследвания за коронавирус. Нямам никакви симптоми, но идвам от страна, където вирусът доста бушува и бях длъжен да го направя. Освен това имам семейство, дете, приятели. За щастие съм чист и всичко при мен е наред.

Неприятното дойде от Георги Дерменджиев. Обажда ми се той и ми казва, че няма да разчита на мен за мача с Унгария на 26 март. Останах като ударен с мокър парцал. Крайно ме разочарова треньорът. Крайно! Аз отидох на другия край на света, за да играя редовно футбол, а той знаете ли какво ми вика: „Гледах те в три мача, много добре се представи. Но не игра достатъчно, за да разчитам на теб!“.

И таз хубава – аз се късам, тренирам, ходя на фитнес, защото плейофът за европейското първенство ми е голямата мечта, а то какво стана… Наистина съм разочарован и наистина нямам думи. не му прави чест на този човек. Да, не е сигурно дали мач с Унгария ще има, защото днес е едно, утре става съвсем друго. Но отношението му на Дерменджиев ме срина. Честно ви казвам.

Не може да си представите колко по-бърз и динамичен е футболът в Иран. Тук сме много назад в това отношение. Така че, смея да твърдя, че съм поддържал необходимата форма и имам готовност да играя за България. Дерменджиев обаче явно мисли по друг начин“, каза още Бодуров пред БЛИЦ, който не изключи възможността да си тръгне преждевременно от Иран, ако обстановката с коронавируса не се стабилизира и тамошното първенство не бъде подновено. Договорът на защитника с Естеглал е до края на месец май.