Младият вратар на Черно море Георги Китанов може да стане първият трансфер, който „моряците” ще направят през лятото, научи ВарнаУтре.бг.

Според сигурни източници, на „Тича” има сериозна оферта към юношеския национал и по всяка вероятност Китанов ще замине в посока Италия веднага след края на шампионата.

Най-талантливият вратар в школата на Черно море може да премине в тим състезаващ се в лигата до 21 години на Апенините. По непотвърдена информация става въпрос за италианския Болоня.

По всяка вероятност отборът, който желае младока, ще плати трансферна сума за правата му, като в договора ще бъде записана клауза за процент при следващ трансфер.

Самият Китанов потвърди за интереса към него от италианския Болония, но сподели, че не знае кога се очаква да отпътува за Апенините.

„Да съм на вратата на мъжкия отбор на Черно море е сбъдната мечта. Всеки млад футболист в школата мечтае един ден да играе в представителния отбор".

"Благодарен сън на треньорите, които ми дават шанс да играя. На Краси Колев, както и на треньора на вратарите в националния отбор Мирослав Митев, които ме подготвят”, каза таланта на „моряците”.

„Нямам представа до къде са стигнали преговорите с италианците. Чух за интерес към мен, но не знам подробности”, сподели Китанов.