Чудесен успех постигнаха малките футболисти на спортен клуб „Болярчета” с треньори Десислав Божков, Денис Гавазов, Симеон Иванов и Николай Колев на международния турнир в Несебър. И двата великотърновски тима взеха трето място и бронзови медали в своите възрасти.
 
В последния ден родените през 2005, 2006 и 2007 г. малчугани разбиха първия отбор на ЦСКА с категоричното 5:0, като хеттрик наниза Атанас Ст. Атанасов. В първия ден търновчани водеха с 2:0 над другия отбор на ЦСКА, но отстъпиха с 2:3. После разбиха с категоричното 7:2 домакините от „Несебър”, паднаха с 0:2 от „Звездичка” (Бургас) и завършиха 1:1 с „Димитровград”.
 
Успехът с 5:0 над „червените” ги изведе до третото място в турнира, но по мнението на присъстващите малките „Болярчета” са били отборът, който най-много е впечатлил с играта си в Несебър.
 
Другият тим - родени 2004 г., (на практика обаче и в него играха по-малки футболисти) стартира с 2:4 срещу ЦСКА, отстъпи с 0:5 от „Нефтохимик” и спечели с 3:0 над сборния отбор, което също му бе достатъчно за третото място.
 
Голмайстори на "Болярчета" станаха двама млади таланти с по 7 гола – Атанас Атанасов и Мариян Методиев. Трябва да се отбележи, че великотърновските малчугани играха в мачовете си почти непрекъснато срещу по-големи деца, което в тази възраст обикновено е определящо.
 
„Много сме доволни като родители от работата на треньорите и изобщо от грижите, които полагат за тях. Благодарим и на всички, които помогнаха за участието в този турнир, който бе първи по рода си на такова ниво при децата”, заяви пред "Велико Търново спорт" от името на родителите Стилян Найденов.
 
Самите треньори пък благодарят на децата за старанието в тренировките преди турнира и себераздаването по време на самата надпревара. От октомври футболистите от школата започват да тренират по градините и училищата във Велико Търново и в Горна Оряховица. От тази година вече ще се ходи също така в съседните Лясковец, Дебелец, Първомайци и Самоводене.