Апелативната комисия към БФС уважи жалбата на ЦСКА във връзка с решението на СТК за дербито с Левски. Спортно-техническата комисия определи мачът от 8-ия кръг да се играе на 14 септември на стадион „Георги Аспарухов“, но без „армейска“ публика. От Борисовата градина реагираха и оспорваха.

В тази връзка Апелативната комисия свика заседание, на което покани всички замесени страни. То ще бъде на 29 август от 10:00 часа и на него ще се разгледа отново жалбата на ЦСКА и ще се вземе финално решение за вечното дерби.

Съобщението от АК:

„АПЕЛАТИВНА КОМИСИЯ

РЕШЕНИЕ № 2 /26.08.2024г.

По жалба на ПФК ЦСКА София АД, с която се оспорва  решение на Спортно техническата комисия /СТК/ към БФС от 21.08.2024г.  и се иска неговата отмяна.

Апелативната комисия, след като се запозна с обстоятелствата по жалбата и решението на СТК към БФС от 21.08.2024г.:

РЕШИ:

На основание чл. 54, ал. 4, буква Б, от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС 2024-2025. Счита Жалбата на ПФК ЦСКА София АД, с която се оспорва  решение на СТК към БФС от 21.08.2024г., за допустима.

Отлага взимането на решение и насрочва заседание на Апелативната комисия за  разглеждането на жалбата по същество, което ще се проведе на 29.08.2024г. от 10.00 ч. в сградата на БФС Централен офис на ул. „Витошко лале“  18, като:

Изисква представяне на становища до 17.00ч. на 28.08.2024г. от СДВР  и Столична община до Апелативната комисия, относно: възможността за провеждане в делничен ден и светлата част на денонощието, на срещата от VIII-ми кръг на Първа професионална футболна лига,  между отборите на ПФК Левски София и ПФК ЦСКА София

Кани за участие в заседанието на Апелативната комисия:

Представители на Ръководството на БФС.

Спортно техническата комисия към БФС.

Представители на Нова Броудкастинг Груп.

Кани за изслушване на заседанието на Апелативната комисия, представители на:

Представител на Министерство на спорта.

Представител на Столична Дирекция на Вътрешните Работи.

Представител на Столична община.

ПФК Левски Сф, като домакин на срещата от VIII-ми кръг на Първа професионална футболна лига,  между отборите на ПФК Левски София и ПФК ЦСКА  София и отговорник за нормалното и протичане.

ПФК ЦСКА  София като жалбоподатели“.