Ръководството на ЦСКА е привикало на среща вчера Стамен Белчев, за когото БЛИЦ първи писа, че е вариант отново за треньорския пост в Борисовата градина.

50-годишният специалист изведе Арда до Първа лига след победа с 1:0 след продължения в баража срещу Септември. След края на мача и той, и президентът на кърджалийския клуб Петър Пешев категорично отрекоха за разговори с ЦСКА. Даже босът отсече, че Стамен имал все още действащ договор с Арда.

Истината обаче е съвсем друга. Контрактът на Белчев беше само до края на сезона и в момента той е, така да се каже, свободен агент. В ролята на такъв той се явил вчера в София и се срещнал в офиса на Гриша Ганчев.

„Армейският” шеф явно държал на всяка цена да върне Стамен в Борисовата градина и му предложил изключително висока заплата. Треньорът зяпнал, чувайки офертата – 12 000 евро на месец, което прави 24 000 лева. Това било повече от двойно по-добро възнаграждение в сравнение с първия период на Белчев като треньор в ЦСКА. Предният път той получаваше 5000 евро на месец (или 10 000 лева).

На срещата, на която присъствали и други представители на „армейците”, всички очаквали, че Стамен ще приеме.

Наставникът обаче втрещил присъстващите, обявявайки, че отказва офертата и предпочита да остане лоялен към Арда. Той благодарил за предложението и за доверието към него и си тръгнал от офиса на Ганчев.

Веднага изниква въпросът: Защо Белчев е казал „не” на такива пари? Отговорът е следният. Стамен не искал да има хора над него в треньорския щаб, а предпочитал той е да спортно-техническия господар в ЦСКА.

Идеята на ръководството била Белчев да е треньор, но над него да бъде Люпко Петрович, който с огромния си опит да му помага и заедно да движат отбора напред.

Така Стамен продължава да е свободен агент, но това ще продължи няколко дни, тъй като Арда също му подготвя оферта. Говори се, че заради вкарването на тима в елита и заради отказа, който е дал на ЦСКА, Белчев ще получи добро предложение и от кърджалийския клуб.

В ЦСКА пък не е ясно какво ще последва. Най-вероятно тимът ще бъде воден отново от тандема Люпко Петрович – Добромир Митов, както беше на финалната права на вече отминалия футболен сезон.

Не е изключено да се потърси друг специалист, подобен на Белчев, който да работи заедно с Люпко и Добри.