ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият капитан на ЦСКА Адалберт Зафиров осъществи много интересен трансфер. 54-годишният специалист започна работа като треньор в Китай, научи БЛИЦ. Зафето пое третодивизионния местен тим Шао Ма, което в превод на български означава малко конче. 

"Отборът е в третото ниво на китайския футбол и е със аматьорски статут. Това означава, че чужденци не могат да играят при нас", поясни Зафето пред БЛИЦ.

"Шао Ма е отбор от град Ухан. Знаете, това е градът, от който тръгна Ковид-19. Всички в клуба са много точни. Това са прекрасни хора. Първият ми мач е скоро - на 15 март, и ще е за Купата. По-късно започва първенството в третото ниво на китайския футбол.

Пристигнах тук благодарение на Гао. Не знаете кой е Гао? Та това е човекът, осъществил навремето всички трансфери на български футболисти в Китай. Живял е доста години в България.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Имам си преводач. Той е неотлъчно до мен. Бил е доста години женен за българка и знае нашия език. Аз комуникирам с немски и английски, но местните момчета са далеч от чуждите езици. 

Вече се научих да ям с китайските пръчки. Тук е друг свят, друга култура. Не мога да повярвам, че на 54 години животът ми се преобърна положително. Започвам буквално от нулата", добави Зафето.

"Бедна ви е фантазията колко е известен Ясен Петров в Китай. Само като чуят България и веднага асоциацията е Ясен. Днес е бил първият му мач. Загубил е с 0:1, но е играл срещу един от най-силните отбори. Вярвам, че ще покаже треньорската си класа", каза още Адалберт Зафиров, който чака работна виза в рамките на следващия месец. 
Румен ИЛИЕВ, БЛИЦ