"Ботев" (Пловдив) наистина е натрупал 50 милиона лева дългове, потвърди Апостол Апостолов, който е председател на фенското сдружение, притежаващо 61% от акциите на клуба. Той обаче уточни, че става дума за вътрешен дълг към фирми на бившия собственик на клуба Цветан Василев. Сега предстои преструктуриране на дълга в акции. Така част от задълженията ще бъдат елиминирани.

Задълженията са направени през последните 3 години чрез заеми от Василев от негови компании, които са финансирали изграждането на стадион „Христо Ботев“ и базата в Коматево, както и текущи разходи за издръжката на клуба. Бомбастичният дълг е формиран на тази основа, не е изискуем и не пречи на лицензирането на клуба. Съветът на директорите е предприел необходимите действия тези задължения да бъдат трансформирани в акции. Стартирала е процедура с оценител, който е направил оценка на задълженията към две от трите фирми. На следващото Общо събрание тези суми ще бъдат превърнати в акции.

Към настоящия момент ръководството на "Ботев" не е осъществило контакт с третата фирма кредитор - ТЦ ИМЕ. Извънредното събрание снощи излъчи двама представители, които да осъществят контакт с въпросния кредитор. Това са адвокат Георги Несторов и Ангел Палийски.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015