Двамата шефове в ЦСКА Стоян Орманджиев и Филип Филипов са дали още два мача шанс както на себе си, така и на треньора Томислав Стипич, научи БЛИЦ. До края на месеца, след което предстои пауза на първенството заради националните отбори, "червените" гостуват на Арда и приемат Ботев Пловдив. 

"До въпросните срещи, първата която е в Кърджали идната събота, няма да има промени. Нито ще бъде уволняван треньорът, нито пък Орманджиев и Филипов. Стигне ли се обаче до издънки, следват оставки. Стоян първи е гарантира, че ще си тръгне. Той е имал разговор с хората, които са над него в йерархията на клуба. Уведомил ги е. Повече от категоричен е. С оставка в джоба е и Филип Филипов. Фичо в момента е в чужбина за нов футболист. Заради кризата спешно ще го доведе. Става въпрос за доста опитен играч, струващ немалко пари", съобщиха източници на БЛИЦ.

Какво означава издънки в следващите два мача? Ако ЦСКА спечели само един от двете срещи, пак ще има промени. Трябва спечелените точки да са минимум четири и в най-добрия случай - шест, за да се запази статуквото.  

Томислав Стипич твърдо е аут при негативно развитие на двубоите с Арда и Ботев.

Намерението на Орманджиев и Филипов е подкрепено от собствениците на ЦСКА. Босовете също ще изкачат и ако няма добри резултати, за вечното дерби с Левски, което е след паузата на първенството, клубът ще има нов треньор. Както и нов спортен директор.

БЛИЦ научи, че вариантите за наставник са само два. Александър Томаш и Любослав Пенев. Те имат действащи договори съответно със Спартак Варна и Локомотив Пловдив, но "армейските" босове са готови да платят неустойките. Говори се, че на Томаш е 250 000 лева, а на Любо - 300 000. 

За спортен директор ЦСКА се е прицелил в две имена от Западна Европа с голям опит в топ 5 на клубните първенства.