Бившият президент на Литекс Ангел Бончев, който понастоящем е шеф на новака в елита Спортист (Своге), разкри нови подробности около отвличането си само дни преди двубоя между двата отбора.

В интервю през bTV Бончев сподели, че е останал без два от пръстите на ръката си заради нежеланието на Гриша Ганчев да плати откупа за някога близкия си приятел.

„Няма как да сбъркам, след като за 48 часа ми отрязаха два пръста. Отстраниха ги, за да ги изпратят на някого. Ясно е на кого. Разчитах много на Гриша Ганчев, но явно съм сбъркал. Всеки ден питах похитителите какво става и има ли развитие. Накрая само един от тях ми изсъска: „Този твоят човек е голям катил”, твърди Бончев.

„Самите престъпници бяха разочаровани, защото не получиха това, което смятаха, че могат да вземат. Разбраха, че не съм толкова близък до Ганчев, колкото им се иска. После той каза, че е платил парите. Е, кой друг?”, разкри бившият бос на Литекс.

Бончев отново призна, че оттогава насам не поддържа никакви контакти с боса на Литекс. „Той смята, че аз съм се организирал с похитителите, за да го тормозя за пари. Нарече ме „предател”. Явно много бързо е забравил какво съм правил за него в миналото”, изтъкна експрезидентът на ловчавлии.

Ангел Бончев бе отвлечен през май миналата година, а при предаването на откупа за него похитителите взеха за заложница съпругата му. За неговото освобождаване те са взели 395 000 евро, а за нейното го накарали да дари 157 000 евро за борба с рака на гърдата./БЛИЦ