24-годишен казахстански халф е най-екзотичното попълнение в зимната селекция на лидера на Северозападна „В” група Локомотив (Горна Оряховица). Василий Савченко е играл за последно в новака от родната „А” група Любимец.

Той има мачове и в руската премиер лига, където е записал участия за Сатурн и Динамо (Москва). Както вече стана ясно, другото ново име в Локо (ГО) е бившият капитан на Етър и юноша на "Левски" Николай Петров. В "А" група той е играл още за Славия, Калиакра и Светкавица. За последно скандалджията беше в Дунав (Русе).

Локомотив ще се опита да си осигури услугите на още един състезател, преминал през школата на „Левски” - централният защитник Тодор Стоев, пише още regnews.net. Той дебютира с екипа на „сините”, а след това професионалната му кариера продължава в Беласица ( Петрич), като за последно е играл в Швейцария.

Лидерът в първенството при аматьорите на Северозапад запазва състава си от есенния полусезон, с който даде заявка за завръщане в професионалния футбол.

Подготовката ще премине изцяло при домашни условия. До момента са договорени шест контролни мача, като най-сериозният съперник, с който ще се срещнат футболистите на Димитър Печикамъков, е носителят на Купата на България - Берое (Стара Загора). Предвидени са още проверки с юношеската формация на Литекс и Дунав (Русе).

„При нас не стои цел различна от първото място и завръщане в професионалния футбол. В зимната селекция не гоним количество, а качество на привлечените състезатели. Надявам се, че с ангажирането на тези футболисти ще вдигнем нивото на първия отбор”, обобщи президентът на ОФК Локомотив (ГО) Бончо Генчев на официалната пресконференция, предшествала първата тренировка за годината.

Отец Зоран благослови футболистите с пожелания за успешна спортно-състезателна година.