Спортният директор на Етър Бончо Генчев и треньорът Мартин Дойчев коментираха победата с 4:0 срещу Янтра (Габрово) в регионалното дерби от 3-ия кръг на Северозападната "В" група.

„С лекота създаваме положения, но също с толкова голяма лекота пропускаме. Някой път ще ни изиграе лоша шега. Трябва сериозно да помислим по това. На третия-петия метър в огневата зона трябва безкомпромисност, да се излиза на първа греда… Много разнообразие в атаката, но пропускаме. Иначе се вижда, че сме по-класният отбор, че водим играта, че държим ситуацията в наши ръце. Движат се без топка, има по двама-трима свободни играчи винаги, което е много силно оръжние. Все пак вкарахме 4 гола, трябва още и още, да се налагаме с желание, воля и характер", коментира пред Sport-vt.com Бончо Генчев.

"Трябва психологически да се настроят, че трябва да вкарват тези положения. Не искам да употребявам думата „майсторство”, но освен концентрацията трябва и характер. В тази зона трябва да се наложиш със злоба, с амбиция да вкарваш. Играят момчетата добре, но трябва безкомпромисност, ще ни трябват тези голове. Голове трябват", добави героят от САЩ`94.

„Победа този път с повече от два гола, а изпуснахме и още положения. Доволен съм от момчетата, но трябва още да подобрим играта по двата фланга и да създаваме още ситуации. Не съм доволен, че бавно работят с топката и я придвижват. Темпото на играта го определят състезателите, които са без топка. Искам това, което го виждам на тренировка, да го виждам и на мачовете", каза треньорът Мартин Дойчев.

"Джихат Кямил се открояваше над всички на терена. Добре е, че вече вкарваме повече, но пак направихме пропуски. Хубаво е, че победихме, но има още неща, които трябва да отстраним по време на тренировките”, добави наставникът на Етър.