24-годишният централен защитник Емил Грозев е най-новото име, пристигнало в Етър. Грозев вече се включи в подготовката на „виолетовите“, която до идването на новия треньор Мартин Дойчев продължава да се води от Бончо Генчев, информира Sport-vt.com.

Емил Грозев е бивш юношески национал, продукт на Академията на Литекс, за чийто мъжки отбор има 2 гола, като първото му попадение в „А“ група е за домакинската победа над Етър 1924 с 6:1 през пролетта на 2013 г. До лятото Грозев бе във втородивизионния Верея (Стара Загора).

От 30-те футболисти, започнали подготовка, до момента се и тръгнал само централният бранител Георги Георгиев, играл в Пирин (Благоевград). Всички останали тренират и бъдещето им ще се решава след показаното в контролните срещи.

Четири проверки насрочи до момента спортно-техническият щаб на Етър. Първата ще бъде на 11 или 15 юли, като съперник все още се търси. На 18 юли „виолетовите“ приемат у дома новака в „Б“ група Дунав (Русе). На 22 юли (сряда) посрещат Септември (София), после на 25 юли гостуват в Трявна на едноименния отбор. На 1 август етърци играят в Свищов срещу Академик.

Първенството на Северозападната „В“ група стартира на 16 август.