Шампионът с Етър от 1991 година Бончо Генчев започва работа в клуба и поема изпълнителната власт. Както вече стана ясно, при напускането си на президентския пост в Локомотив (Горна Оряховица) той обяви, че има визия за развитието на „виолетовите“, но нещата още не бяха факт. Днес обаче самият Бончо Генчев потвърди, че вече работи за великотърновския тим.

Заедно с президента на клуба Александър Нанков той е провел работна среща с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, който го е поздравил с добре дошъл и е поискал да му бъде представена писмена концепция за развитието на футболния клуб и ролята на Общината в него.

„На този етап не е уточнявана длъжността ми, тъй като първо трябва да приключа юридически взаимоотношенията си с Локомотив (Горна Оряховица). След това ще говорим за назначение и т.н. Сега е важно да стартираме подготовката”, коментира Бончо Генчев.

В най-скоро време ще бъде обявено и името на новия старши треньор на Етър. От вчера Георги Василев - Гочето вече не е наставник на "виолетовите".