Почетният президент на Локо (Пд) Христо Бонев отново заминава за Германия. Бившият национален селекционер лети за Дюселдорф в четвъртък следобед. "Искат да направя ядрено-магнитен резонанс", каза пред пловдивския сайт news4000 Зума. Заради срещата с немските доктори Бонев пропуска грандиозните тържества по случай 5-ата годишнина от шампионската титла на Локо.

Бонев отива при немските светила на медицината за втори път в рамките на една седмица. Наскоро легендата на Локо пак бе на посещение в германските клиники заради болки в коленете.

Юбилейният двубой ще се състои в петък от 18,30 часа на стадион „Локомотив" в парк „Лаута". Входът за зрители е 3 лева, а срещата ще протече в две полувремена от по 35 минути. Двата отбора ще излязат със специални юбилейни екипи, които ще бъдат разпродадени на търг. Приходите от там ще бъдат използвани за няколко проекта на фенклуба, сред които изграждане на футболна площадка на терен, предоставен от Община Пловдив. Шампионският тим ще излезе в черно-бяло райе, изготвено специално за случая, докато настоящата селекция на Аян Садъков ще бъде в червено-черно.

На срещата ще присъства президентът на клуба Галя Топалова, покани са отправени към съпругата на покойния президент Георги Илиев - Мая, както и към Коко Динев и Емил Наков.

От шампионския състав на Локо почти всички са потвърдили участие. За сега отпадат единствено Бобан Янчевски, който ще е на подготвителен лагер, както и Светослав Бърканичков, който се пуска в телевизионна игра по същото време. Има вероятност и Роберт Петров да пропусне двубоя, заради ангажимент с националния отбор на Македония, но шанса и желанието му да присъства са огромни, увериха организаторите. Сигурно е, че шампионската селекция ще бъде водена от Едуард Ераносян./БЛИЦ