"Не го приемам като болест. Напротив, приемам го като типично футболно препятствие, което трябва и ще преодолея. Убеден съм, че ще го преодолея", оптимист е водещият битка с рака Владо Стоянов, който говори пред камерата на Канал 3.

Футболисти от цялата страна и приятели на бившия легендарен нападател на Черноморец (Бургас) започнаха кампания в негова помощ. 54-годишният бивш голмайстор е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином през 2013 г., но инициативата за събиране на средства стартира през март тази година. Проведени са четири линии химиотерапия, но болестта прогресира.

Поради изчерпване на терапевтичните възможности, на Стоянов е предложено да премине през имунотерапия с Nivolumab (Опдиво). Медикаментът се прилага в България, но не и при лечение на дребноклетъчен карцином на бял дроб, затова се налага той да го заплати със собствени средства, с които обаче не разполага. Нужни са близо 45 хиляди лева.

Може да помогнете като изпратите дарителски есемес с текст DMS VLADIMIR на номер 17 777.

"Не подлежи на операция, за съжаление. Това е дребноклетъчен карцином, който е точно на аортата. Голям кръвоносен съд и не подлежи на нищо, освен на химио и лъчетерапия", обясни Владо Стоянов пред Канал 3.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)