Бившият футболист и спортен директор на Левски Даниел Боримиров отговори на днешните нападки към него на собственика на клуба Тодор Батков. В ефира на телевизия Ринг.БГ Боримиров нарече думите на Батков “гнусни неща” и “неадекватни приказки”.

По темата за проблемите със съда на Рашид Тиберканин и Юсеф Рабех и версията за намеса на Христофорос Аманатидис-Таки в случая Боримиров заяви: “Тиберканин ми се обади и аз пристигнах сам. На мястото вече имаше полиция и други свидетели. Отдавам нападките му на натрупаното напрежение от “Казанското ужилване”. Той се прочу с тези неадекватни приказки.”

“За автобуса какво да кажа. Как може да съм направил далавера, по това време аз бях футболист на клуба. Аз само заведох Станимир Стоилов в Мюнхен, да види какво може да се купи. От първоначалната цена 400 000 евро бе направена отстъпка в размер на 100 000 евро. В крайна сметка Левски плати 300 000 евро,” заяви бившият национал.

“Този човек говори гнусни неща относно договора за контролата с Вердер. Самият той се радваше като малко дете, когато научи, че отбор като Вердер може да дойде срещу 60 000 евро. Каква е моята печалба тук, след като всички преговори се водеха от Константин Баждеков и Мариана Тодорова от рекламния отдел,” разкри Боримиров.

“Днес той каза, че съм си показвал новите ризки. Аз съм си развявал ризката, но съм направил Левски шампион, а той размотава футболистите до Казан и донесе този позор на клуба. Виждате докъде доведе Левски. Той си измива ръцете с нас. Бил говорил с нас за Тимонов, Платини и Иван Стоянов. Аз лично не съм говорил с него за Тимонов и Платини. Споменах пред него и Петьо Заберски за Коста Янев и Иван Стоянов, а те отговориха: “Марадона ли купуваме, че искат 300 000 евро.”, заяви бившият спортен директор на “сините”.

“Бардон и по-късно Топузаков бяха доведени по мое желание и настояване на Емил Велев. Лично аз водих преговорите за Коста Янев, Иван Стоянов, Димитър Макриев и Цветан Генков. Случаят с Валери Божинов бе малко по-различен. Според мен в момента проблемът на Левски е централният нападател. Ако бяха дали пари за Макриев, всичко щеше да е наред. Нямаше желание да се плаща, а не сега да си измиват ръцете с него, че се бил отметнал и искал повече пари.”

“Този човек излъга и феновете на тима. Каза, че няма повече да говори и да дава оценки, а днес отново прави изказвания. Явно отново всяко чудо е за три дни. Не желая да коментирам случая с неприемането на оставката на Ратко Достанич. Това си е решение на настоящото ръководство на Левски. Решението е тяхно, аз само мога да сравнявам какво бе Левски по мое време и какво представлява сега. Това го виждат и феновете.”

По темата за мнимите трансфери на Юсеф Рабех, Дарко Тасевски, Зе Соарес и Живко Миланов в Рубин, Боримиров заяви: “Надявам се, да разберем каква е истината за “Казанската афера.” Той коментира и въпроса за атаката на феновете на тима към Тодор Банков и появилите се днес плакати срещу него в София, което напомни за борбата на привържениците на Ботев с Димитър Христолов. “Явно Христолов си има наследник”, заяви Боримиров./БЛИЦ