ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Бившият футболист и спортно-технически директор на “Левски” Даниел Боримиров призна, че иска да се завърне на “Герена”. “Синята” легенда застана зад наставника Илиан Илиев, но призна, че има много сбъркани неща в селекцията на клуба. Според Борето е “голяма глупост” да замениш Иван Цветков с Марсиньо.

„Тази година завърших треньорската школа, но по-добрите ми качества са като спортен директор. Естествено, в “Левски”. Не ми се разделя със София. С Иво Тонев сме говорили може би преди половин година и то беше да стана шеф на ДЮШ, но аз отказах. Аз му обясних моето становище и му казах какво мисля, но както знаете, Иво Тонев закри този пост. Аз не мога да коментирам. Това си е негово виждане.”

„С Бактов се видяхме на мача с Пирин (Гоце Делчев), поздравихме се. Мисля, че той беше подведен от определени хора. Мисля, че той знае много добре и дали някъде съм говорил нещо.”

„Всяко начало е трудно. Илиан дойде през лятото. На този етап отборът като игра не показва това, което той желае. Но като точков актив първи е "Левски". Ако не беше така, напрежението щеше да бъде още по-голямо. Той го вижда, но с материала и с футболистите, с които разполага, той гледа да взима максимума от тях. Мисля, че тези футболисти има още какво да дадат. Колкото по-бързо го осъзнаят тези футболисти в какъв отбор са дошли да играят, толкова по-добре за тях. Чужденците идват да си вземат заплатите. Не може в днешно време треньорът да те мотивира.”

„За мен е много болезнено, че на мястото на Иван Цветков "Левски" взе чужденец – Марсиньо. Това за мен беше голяма глупост, защото за мен Иван Цветков е много добър футболист за България, а и знаем колко време е играл в Холандия.”

Даниел Боримиров коментира и наказанието си да бъде извън футбола за 1 година, което изтече наскоро. Както е известно “синята” легенда, се сби по време на мач на сина му Алекс в Сливен и бе осъден.

„Във всеки един момент съм готов да защитя сина си. Направил съм тази грешка и си нося последствията. Но когато си сам, а човекът, който е предизвикал боя, стои така, не говори добре за правораздаването. Искам сина ми да израсне като един добър гражданин на Република България.”

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА