Дани Боримиров много рядко дава интервюта, но нямаше как да откаже на “ШОУ”. 41-годишният “син” ветеран предварително заяви, че не се бои от никакви въпроси.

- Дани, докъде стигнаха проблемите ти с правосъдието?
- Обжалвам решението, което е срещу правото ми на труд (забранено ми е да ходя на стадиона). В никакъв случай не мога да се призная за виновен. Мисля, че съвсем скоро ще има развръзка в моя полза. Истината в крайна сметка трябва да възтържествува!

- Но е имало бой... И ти си участвал!
- Не отричам, не отричам... Но не аз го предизвиках. На терена слязох, за да защитя сина си. Изневиделица тоя човек, тартор някакъв на фенклуба на "Черно море", ми се нахвърля. Псувни, закани и на всичкото отгоре налита на бой. В такава ситуация какво мога да направя - освен да се защитя, а? Питам, айде, каже ми – нали в “ШОУ” държите на истината? На мое място как бихте постъпили, когато някой се нахвърли върху детето ви?
 
Да тръгна през
гората да бягам ли?

Из цялата държава е пълно с такива хора като тоя  господин - Иван Михайлов. Дотам я докарахме. Но не аз съм хулиганът. Лоша държава станахме, вече не е ясно кое е черно, кое е бяло.

- Като те оправдаят от съда, започваш работа в "Локо" (Пд), така ли е?
- Четох го това. С Емил Велев работихме добре в "Левски", станахме шампиони, но не мога да кажа дали ще се съберем и в "Локо" (Пд). А и как да ми предложат хората работа, като аз съм без право на труд?!

- На 41 години си - като шеф или като треньор се виждаш?
- Аз съм доволен от работата ми като спортно-технически директор в "Левски", макар че  зли сили ми спряха устрема. Да си ръководител е по-трудно. За треньорството не е късно, но ще видим.

- Кои бяха “злите сили”?
- И вътрешни, и външни. Вътрешните са ясни. Външни са ония, дето пускат Гонзо да учи  в треньорската школа, при положение че той няма средно образование! Може и основно да няма!

- Говориш за лиценза "ПРО"?
- Именно!
 
Та това
е скандал!
 
Човек трябва поне една обикновена грамотност да притежава, за да застане пред хора, футболисти, пред клуб. 
 
- Изглежда още не можеш да преглътнеш раздялата си с "Левски". Извинявай, ама само Гонзо ли ти е виновен?
- Тук става въпрос за друго, а не защо съм извън "Левски". Аз не искам да се конфронтирам с никого. И с Гонзо не искам да се джафкам. Въпросът е, че неук човек е допуснат на курс от академична институция.
Гонзо е неук!  Проверете в архивите на Инспектората по образование в Пловдив  дали роденият през 1976-а  Георги Александров Иванов има средно образование! Бе той може и основно да няма! Бил е безобразно слаб ученик. Пълен неграмотник. Двойкаджия. Сричал е, подсмърчал е на дъската, когато учителите са го изпитвали. Трагедия!

 - Не ти отива да си толкова зъл, Дани!
- Не съм зъл, въобще не съм. В тази държава трябва да има закони и правила. Пука ми за Гонзо. Аз вече съм го отписал, въобще не ме интересува той. Но ме дразни, че съсипията в "Левски" продължава заради  него.

- Добре, а какво би посъветвал управниците на "Левски"?
- Аз да не съм лектор? Всеки сам си носи кръста... Ама нека имат мъжеството да не се занимават с това, което не разбират.

 - Разбира ли Тодор Батков от футбол?
- Пак риторичен въпрос. С никого не искам да ме конфронтирате, колега... Моля да не ми изопачавате думите. Да ги пуснете едно към едно. Не бъдете като вашите конкуренти, които си измислят. Аз заради това съм дал обет, че ще говоря само пред камери, и то в преки предавания. Защото и там правят едни монтажи, дето после се чудиш казал ли си го или не. Но ще кажа едно - в момента в България преобладават хората, които движат футбола, без да го разбират, без да им е работа!
 
Хората спряха
да ходят на мачове,
 
защото не изпитват радост. А добре знаеш какво беше доскоро, нали? Нали помниш? Българският запалянко е лишен от правото да гледа много свои играчи, които можеха да играят и желаеха да играят тук в България. Един вратар като Георги Петков въобще не искаше да се маха от “Левски”. Гонзо обаче го махна. Махна го заради по-малкия му авторитет в съблекалнята и в клуба. Жоро Петков  разполагаше с уважението и респекта, Гонзо не можеше да го преглътне това.

 - Но и по твое време в “Левски” имаше  доста чужденци със съмнителна репутация?
- Никой не е застрахован, че някой играч ще се издъни. Имах проблеми с мароканеца Рабех, но смятам, че овладяхме ситуацията и той си взе поуки. Харесват ли ви сега чужденците на Гонзо?!  
Здравко КАМЕНОВ