Юношеският ни национален отбор до 17 години постигна втора победа над Швейцария в контролна среща, като и този път успехът беше с 2:1. На националния празник 3 март селекцията на Александър Димитров се наложи със същия резултат, а днес отново се справи с гостите на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.

Новото попълнение на Лудогорец Ивайло Климентов откри резултата в 29-ата минута, след като получи пас през защитата и реализира очи в очи срещу швейцарския вратар. Гостите стигнаха до равенството в 48-ата минута, а в 65-ата Алекс Боримиров донесе успеха на България. Крилото на "Левски", който е син на Даниел Боримиров, не се отказа да гони на пръв поглед безнадеждна топка, притесни вратаря на гостите, който не успя да я изчисти, тя се отби в тялото на Боримиров, който реагира по-бързо и вкара в опразнената врата за крайното 2:1.

За "трикольорите" не играха двама от най-добрите футболисти в тази възраст - капитаните на "Левски" Георги Янев и на Черно море Валентин Йосков, които са контузени. Със счупена ръка пък е вратарят на Лудогорец Даниел Наумов, който през зимата премина от ЦСКА в Разград.

Съставът на България:
12.Димитър Шейтанов (41 мин. - Слави Петров)
2.Димитър Савов (41 мин. - Данаил Иванов)
4.Радослав Димитров
5.Кристиян Славов
6.Георги Русев
8.Ивайло Климентов (63 мин. - Асен Чандъров)
9.Тонислав Йорданов ( 41 мин. - Алекс Боримиров)
10.Илиян Стефанов (79 мин. - Ивайло Найденов)
11.Светослав Ковачев (60 мин. - Георги Чукалов)
14.Матео Стаматов ( 41мин. - Павел Головодов)
15.Петко Христов (41 мин. - Атанас Ташолов)