Новият началник на “Герена” Даниел Боримиров вдигна мерника на шефа на школата Ясен Петров. Според назначения по спешност спортен-директор работата в академията на “сините” е занемарена и се нуждае от спешно затягане.

Повод за гнева на Боримиров стана бягството на 18-годишния нападател Цветелин Чунчуков, който преди дни подписа договор с “Ботев” (Пд).

Боримиров разпореди спешна проверка, как се е стигнало до отмъкването на таланта, а всички следи водят към Ясен Петров. Именно той е човекът, който трябва да подскаже на ръководството, че даден юноша навършва пълнолетие и трябва да му се предложи професионален договор. В продължение на 4 месеца обаче никой не се сети, че Чунчуков е на 18 години и в крайна сметка момчето, което до момента бе втори голмайстор за тима в елитната юношеска група, премина в “Ботев”.

Вчера Боримиров е имал среща с изпълнителния директор на “Левски” Иво Тонев и двамата са обсъждали работата на шефа на школата. Боримиров е настоял за сериозна санкция за Петров, но засега Иво Тонев е решил да остави нещата без последствия.

Както е известно, именно Тонев върна Ясен Петров в школата на “Левски”, след като двамата дълги години работеха заедно и в Локо (Сф). Боримиров пък отдавна си има едно на ум за Петров. Ясен минаваше и за един от най-верните хора на бившия спортен директор Георги Иванов, а преди години Борето бе изхвърлен от “Левски”, за да може Гонзо да заеме поста му.

На срещата с Тонев - Боримиров, категорично е заявил, че е време Ясен Петров да стегне дисциплината в школата и най-вече комуникацията между нея и първия отбор. Борето е бил категоричен, че при следваща подобна издънка не трябва да има милост.

В момента тече проверка и кои други футболисти от академията все още нямат професионални договори. Ясен Петров е получил за задача да изготви пълен доклад за момчетата от старшата и младшата възраст, който да включва рождените им дати, анализ на качествата и предложения за бъдещето им.