Юношите на "Ботев" (Пловдив) и "Левски" изиграха две контролни срещи на изкуствения терен на базата на "канарчетата" в Коматево. При набор 98 "сините" победиха с 2:0, а при набор 99 пловдивчани записаха класическа победа - 3:0.

В първия двубой, който бе при набор 98, "Левски" спечели заслужено с 2:0. През по-голяма част от времето гостите владееха инициативата и имаха повече голови положения от "канарчетата". И двата гола за софиянци паднаха след почивката. В 40-ата минута Алекс Боримиров вкара за 1:0, след като остана сам срещу Димитър Стамболийски и без проблем го преодоля. В 55-ата минута, след грешка от страна на вратаря на "жълто-черните", топката попадна в играч в "синьо", който изведе Божидар Божилов на добра позиция и той с хубав диагонален удар оформи крайния резултат.

При набор 99 ролите се размениха и "жълто-черните" победиха с 3:0. Още в 13-ата минута вратата на Шейтанов бе разпечатана, след като Васил Андонов изпревари стража и пусна топката покрай него. Последваха равностойни минути с лек превес на пловдивчани. В 32-ата минута гостите удариха греда, след удар от границата на наказателното поле.

След почивката на терена имаше само един отбор - този на "Ботев". Възпитаниците на Александър Николов тотално разбиха своя съперник, който в дълги периоди от време не успяваше да премине центъра на терена. В 38-ата минута Васил Андонов се възползва от грешка на Шейтанов и на празна врата покачи на 2:0. Малко по-късно Мартин Татаров излезе сам срещу вратаря на гостите и стреля, но Шейтанов успя да избие топката, която се удари в напречната греда и излезе в корнер. В 63-ата минута резултатът стана класически, след като Ивайло Цветков бе оставен непокрит в малкото наказателно поле на "сините" и с глава засече центриране от ъглов удар за крайното 3:0.