Журналистите от телевизия “Диема” окупираха класацията за най-добър футболен тв коментатор в анкетата на БЛИЦ. Победител е Борислав Борисов, който събра 820 точки. Втори е Ивайло Даскалов, а третото място е за друг кадър на “Диема” – Георги Драгоев. На четвърта позиция е най-възрастният коментатор – Борис Касабов, който, след като напусна Ринг, започна работа в TV +.
 
БЛИЦ обаче реши да не публикува класацията за най-слаб тв футболен коментатор. Крайното класиране ще си остане за нас...
 
В писмата, които получихме, нашите читатели критикуват доста от нашите колеги. Повечето се дразнят от безкрайните клишета, а един от пишещите умолява коментатор на български мачове (чието име няма да споменаваме) следното:
 
“Моля ви, не слагайте пълен член във вашите изречения под път и над път. Използването на пълния член в разговорния език не е задължително, а вие правите точно обратното. Звучи прекалено неграмотно, когато ви чуя да казвате: “Извършена е смяна в отборЪТ на Славия”. Или: “Това е първа загуба за тимЪТ на “Левски”. Вие трябва да служите за еталон пред младите зрители, които попиват всяка ваша дума. Но непознаването на българския език ви пречи...”
 
Естествено има и доста похвални писма. Други читатели пък недоумяват защо Сашо Диков, Асен Спиридонов, Томислав Русев и други журналисти не са сред номинираните. Поради тази причина БЛИЦ за сетен път уточнява, че класацията е за футболни коментатори, които коментират мачове по телевизията. Доказаният корифей Асен Спиридонов, например, от доста време е извън тази сфера.
 
БЛИЦ благодари на всички, които участваха в анкетата. А на колегите пожелава само приятни емоции и никакво запъване пред микрофоните!
 
В петък в ранния следобед победителят Борислав Борисов ще получи своята награда в редакцията на БЛИЦ.
 
КЛАСИРАНЕ
1. Борислав БОРИСОВ (Диема)
820 т.
2.
Ивайло ДАСКАЛОВ (Диема)
775 т.
3. Георги ДРАГОЕВ (Диема)
770 т.
4. Борис КАСАБОВ (TV +)
400 т.
5. Веселин ВАСИЛЕВ (Диема)
383 т.
6. Георги АЛИПИЕВ (Диема)
380 т. 
7. Димитър ТРЕНЕВ (Диема)
220 т
8. Петър ХЕРАКОВ (TV +)
130 т.
 9. Алекси СОКАЧЕВ (btv Action)
123 т.
10.
Васил ДЕЛОВ (btv Action)  
110 т. 
11.  Ивайло АНГЕЛОВ (Канал 1)  
81 т. 
12.  Георги ФИЛИПОВ (Евроспорт 2)  
77 т. 
 
Йордан ГРОЗДАНОВ (TV +)  
77 т.
 
Петър МИСОВ (btv Action)  
77 т. 
15.  Стефан СТЕФАНОВ (btv Action)
65 т.
16. Илиян ЕНЕВ (btv Action) 60 т.
  Тодор ШАБАНСКИ (btv Action ) 60 т.
18. Юлиан ДИМИТРОВ (TV +) 13 т.
19. Лъчезар ПРОЙНОВ (Диема) 12 т.
  Петър ВИДЕНОВ (Диема) 12 т.
21. Йордан ГЕОРГИЕВ (btv Action) 10 т.
22. Антон МАНОЛОВ (Диема) 9 т.
 
Иван УГРИНОВ (TV +)
9 т. 
  Никола ИБРИШИМОВ (Канал 1) 9 т.
  Петър ИВАНОВ (Канал 1) 9 т.
26. Петър ВАСИЛЕВ (Канал 1) 3 т.
  Петьо БОРИСОВ (Диема) 3 т.
28. Ангел ИСКРЕНОВ (btv Action) 0 т.