ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на БФС Борислав Михайлов гостува на откриването на нов футболен терен в Елин Пелин, където беше придружен от вицепрезидента на централата Емил Костадинов. Легендарният вратар изрази надежда, че до една-две години България ще има стадион, с който да може да приеме финал за Суперкупата на Европа или Лигата на конференциите.

“Няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. В Пловдив два са на път. Върви добре работата със стадионите на Ботев и Локомотив. Също във Варна - на Черно море. Да се надяваме, че до една-две години ще има съоръжение, с което можем да участваме и да мога да докарам финал за Суперкупа или Лига на конференциите. Футболът е най-популярният спорт у нас и в по-голямата му част е професионален, но липсва голяма инфраструктура към момента. Стадион “Пловдив” ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър, защото никой не влиза. Трябва да се сложат седалки”, сподели Михайлов.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора и как ще се стиковат с новите треньори. Пробваме всичко, привличаме чужденци и в съдийството, и в треньорството. Пробваме всякакви начини да вдигнем желанието и мотивацията на футболистите, въпреки че не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор. Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат едновременно. Надявам се с тези четири срещи - сега и контролите през октомври, селекционерът да направи анализ с какво разполага. След като бях безкрайно разочарован от последните мачове на националния отбор, казах че няма да получават пари за повиквателни в тези мачове, а ще получат някакъв бонус при добре свършена работа в четирите двубоя", добави той.

"Нямаше как да играем с Аржентина, тъй като ни предложиха това да се случи по време на мачовете ни за Лигата на нациите. Нямаме право да изиграем три двубоя в рамките на пет дни. Знаете, че имаме мачове с Гибралтар и Черна гора. Уреждаме мач с Германия по случай 100-годишнината на БФС и националния отбор на България. Ще поканим почти всички федерации и големи шефове във футбола. Само, че трябва да се съобразим с календара", разкри шефът на БФС.

“Според мен първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове. Много хубав двубой се получи между Левски - ЦСКА, много съм доволен от поведението на публиката”, допълни Борислав Михайлов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК