Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов заяви, че българският футбол не е чак толкова зле, колкото го описват в студиото на БНТ. Според него един селекционер на националния тим от чужбина ще излезе на БФС около 1 милиона лева на година.

"Нямаме подобна възможност. Треньор отвън ще ни струва над милион лева. Не е само заплатата, а и апартамент, пари за пътувания", каза Попов, който бе в студиото, за да отговори на вчерашните нападки на Пламен Марков.

"Българският футбол не е толкова зле, колкото го описва Пламен Марков. Относно липсата на нови структури мога да кажа, че изцяло нова структура, непозната в историята на българския футбол е Арбитражния съд. Това е орган, който изцяло е съобразен със стандартите на ФИФА, който решава споровете между футболисти, клубове и треньори. Орган, който ги решава справедливо, безпристрастно и само в рамките на спортните правила и законодателството на страната. През август месец Арбитражния съд реши над 50 случая на футболисти и треньори. В нито един от тези случай той не беше обвинен в някаква клубна или друга пристрастност. Не ме притеснява, че резултата на някои срещи се знае предварително, тъй като аз не го знам", каза Попов.

"Не смятам, че българските клубове дължат чак пък страхотни задължения на НАП. От БФС проверяваме клубовете за задължения. Има изисквания от УЕФА и ние ги спазваме стриктно, тъй че всички клубове трябва да са с изрядни финансови документи. Това, че съществува статистически и практически възможността, клубове да имат по една или друга причина задължения, ръководството на футболния съюз не носи отговорност", коментира Попов темата на послендите дни./БЛИЦ