Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов обвини “Левски” и собственика Тодор Батков за погрома на стадион “Георги Аспарухов” в събота. Както е известно, полицията изгони всички фенове на “червените” на полувремето, след което се стигна до батални сцени извън стадиона.

“Всичко започна още преди началото на мача. Аз бях първо в Сектор “А”. Като видях какво става в нашата агитка в “Г” сектор отидох натам. Никой не проверяваше на входовете. 50 минути преди началото на двубоя феновете влизаха безпрепятствено, нямаше никаква организация. Можеха да влязат и 7000 човека. От 3 хиляди продадени билети в сектора бяха влезли около 4500 дори и 5000 човека. Който искаше да влезе, си влизаше, никой не го проверяваше. Не обвинявам нашите фенове, знам, че има 30-40-50 ултраси, които са виновни, но нали затова е полицията. Да ги извади от сектора и да остави останалите да си гледат мача”, заяви Борисов, който бе гост в ТВ7.

“Три седмици преди мача предложихме той да се играе на стадион “Васил Левски”. От “Левски” обаче отказаха, заявиха, че на “Герена” ще са по-подготвени. С какво бяха подготвени – с пропусквателния режим, с охраната ли, със стоманените огради, с какво? Нищо подобно не видях. Националният стадион има 36 входа”, допълни шефът на “червените”.

“Аз винаги съм процедирал по следния начин - три часа преди мача да се отворят вратите на стадиона и щателно да се претърсят феновете. Ако и Батков бе направил така, нямаше да се стигне до тези ексцесии, защото щяха да бъдат хванати пияните и дрогирани фенове, които създават напрежението и проблемите. Батков също нагнети обстановката. Не може на честването на Апостола да каже, ще дойде Видовден, погрома, разгрома. Какво е това. Заканите оказаха влияние на мача. Просто феновете отидоха на мача крайно негативно настроени”, заяви още Димитър Борисов.

“Аз винаги съм процедирал по следния начин - три часа преди мача да се отворят вратите на стадиона и щателно да се претърсят феновете. Ако и Батков бе направил така, нямаше да се стигне до тези ексцесии, защото щяха да бъдат хванати пияните и дрогирани фенове, които създават напрежението и проблемите. Батков също нагнети обстановката. Не може на честването на Апостола да каже, ще дойде Видовден, погрома, разгрома. Какво е това. Заканите оказаха влияние на мача. Просто феновете отидоха на мача крайно негативно настроени”, допълни босът на "армейците".