Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Нефтохимик да се върне на стадион „Лазур“ и да се се намери нов спонсор. С тези два въпроса се ангажира премиерът Бойко Борисов при днешната си визита в Бургас. Той откри клонът на националното радио, където бе посрещнат от агитка на Нефтохимик. Министър-председателят веднага откликна на призива и отиде на среща с тях.

„Искаме само да ви помолим за съдействие и да се върнем на стадион „Лазур“. Това е нашият стадион, строен от бащите и дядовците ни. В крайна сметка събираме повече фенове от другия клуб (б.р. - визират Черноморец)“, казаха ултрасите на Нефтохимик.

Стадионът е собственост на инвестиционна компания на Митко Събев, обясни кметът Димитър Николов. „Преговаряме с него да даде по-поносим наем, за да може и двата отбора да играят там. Той (б.а. - Събев) казва, че има високи разходи, но всичко е въпрос на разговори“, поясни градоначалникът.

„Да направим една среща. Уреди го. Ще го поканим на разговорим и да намерим разумен вариант“, обърна се към кмета Бойко Борисов.

„Община Бургас поема ангажиментът да плати искания наем за стадиона“, каза на свой ред кметът.

Министър-председателят запита и какво е положението с клуба в момента. „Трудно останахме на трето място в „Б“ група. Спонсорите се оттеглиха“, заявиха феновете.

„Парите за издръжката наистина не достигат. Ние ще увеличим субсидията, но все пак ще ни трябва и един външен спонсор“, допълни Николов.

„Колко пари трябват“, запита Борисов. “Около 300 хиляди лева за „Б“ група“, поясни градоначалникът.

„Добре, ще се опитаме да я издействаме“, отсече премиерът.

Той първо ще потърси подкрепа от "Лукойл", накъдето тръгна веднага след откриването на клона на националното радио.

Вчера стана ясно, че има и други варианти за бъдещето на Нефтохимик. Мистериозен чужденец също има апетит към акциите на клуба, но на този етап разговорите са още в самото си начало. Така далеч по-реална изглежда опцията издръжката да се поеме от общината и още един външен спонсор.