ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Единият от двамата пострадали фенове на "Ботев" (Пловдив) в катастрофата тази сутрин е с опасност за живота. Както по-рано ви съобщихме, ултраси на "канарчетата" претърпяха тежък пътен инцидент на 266-ия километър на автомагистрала "Тракия", на път към Бургас. В 20:30 часа "жълто-черните" излизат срещу Астана на стадион "Лазур" в реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще бъде предаван директно по ТВ7, както и в БЛИЦ с картина, а "Ботев" има минимален аванс след успеха с 1:0 при гостуването в Казахстан.

По първоначални данни след спукване на гума лек автомобил "Роувър" се е ударил в предпазната ограда на магистралата. В колата са пътували четирима мъже. От произшествието са пострадали двама от пътниците, возещи се на задната седалка.

Ултраси на "Ботев" съобщиха за БЛИЦ, че това са добре познатите сред тях Данчо Ушото и Коко от "Кършияка". Първият е с опасност за живота, като черепът му е строшен, докато състоянието на втория е стабилно. Двамата са били без задължителните предпазни колани и са изхвърчали през задното стъкло.

Линейка незабавно ги е откарала в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД в Сливен, откъдето ни съобщиха: "И двамата са в операционната в момента, по-късно ще има информация какво точно е здравословното им състояние."

Фенове на "Ботев" (Пловдив) изразиха готовност да се отбият в болницата в Сливен на път към Бургас и да дарят кръв, ако е необходимо, на приятелите си от агитката.