Председателят на Надзорния съвет на "Левски" Бранимир Ботев заяви, че е безумие ЦСКА, Локомотив (София) и Литекс да не играят в "А" група, а това като цяло води до падането на нивото в родния елит.

"Юридически изваждането на Литекс дословно изпълнява нормата, която БФС е приел. Разбира се, че е безумно отбори с класата на ЦСКА, Локомотив (Сф), Литекс да са извън "А" група. Няма по-сладко нещо да играеш с ЦСКА и да ги биеш с игра. Това са отборите двигатели на вътрешния шампионат, генератори на добри футболисти, високо напрежение и качество. Нормално е без тях общото качество да пада”, сподели Ботев пред bTV.

Според него, решението на клуба да пусне жалба в Лозана относно казуса с отнетите точки е добре обмислено.

"Няма нищо по-добро от това един независим и възможно най-авторитетен международен орган като КАС да се произнесе по казуса", заяви той.  „Несправедливо е по административен ред да се дава спортно-техническо предимство. Това решение е резултат на много сериозен, системен анализ и го взехме на съвместно заседание на УС и НС в пълен състав. Направихме всичко, за да бъдат нещата феърплей. Поискахме предварително споразумение, за да идем на арбитраж, беше ни отказано", каза оше босът на „сините” и отбеляза, че в клуба има прозрачност и слуховете около собствеността на „Левски” са само конспиративни теории.

"”Левски” в момента е една много ясна, открита витрина как трябва да се структурира един клуб. Първо има колективно виждане, ние нямаме говорител в клуба. Аз бих бил полезен там, където трябва да се възприеме опита в Европа от гледна точка на законодателство. Когато нещата са съвсем ясни и прозрачни... ох, боже, боже. Част от нашата народопсихология е теорията на конспирацията. Българинът е склонен много повече да вярва на нещо невидимо от това, което се случва пред очите му”

Ботев се изказа ласкаво за рожденика и голяма легенда на ЦСКА и целия български футболо Христо Стоичков.

„Като левскар и аз съм го освирквал в мачове с ЦСКА, но като българин не мога да кажа друго освен „Прекрасен си”. Мога само да съжалявам, че легенда като Георги Аспарухов не се роди във времената, когато има свобода да отиде да се играе в големи отбори. Стоичков имаше уникалния шанс да попадне в точния момент на точното място. Човекът, който полира диаманта Христо Стоичков, е Йохан Кройф”.